Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Ontsmettingsmodule

Naast het comfort van kalkvrij water wilt u zorgeloos uw water kunnen drinken. Amysoft onthardt uw water op een verantwoorde wijze door de standaard aanwezige ontsmettingsmodule. Bacteriegroei in de harskolom, waarvan de harsbolletjes een gigantisch oppervlak vormen, wordt daardoor voorkomen.

Bovendien voorkomt u met de ontsmettingsmodule legionellagroei in de waterontharder wanneer u tijdens een langere (warme) periode geen of nauwelijks water verbruikt.

Omdat leidingwater in ons land vrij is van chloor speelt het gevaar van bacteriegroei in de harstank meer dan in de meeste andere landen. In Duitsland, waar het leidingwater vergelijkbaar is, moet een waterontharder zelfs van een ontsmettingsmodule voorzien zijn.

Werking ontsmettingsmodule

De ontsmettingsmodule maakt door middel van electrolyse chloor aan uit regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dat betekent dat de harskolom tijdens iedere regeneratie ontsmet wordt en iedere vorm van bacteriegroei is uitgesloten. De aangemaakte chloor verdwijnt naar de afvoer en kan nooit in uw drinkwater terecht komen.

Minder onderhoud

Waar een conventionele waterontharder, ook op advies van het waterleidingbedrijf, vanwege besmettingsgevaar van de harskolom minimaal ieder jaar onderhoud nodig heeft, is dit bij de Amysoft slechts eenmaal per twee jaar nodig. Doordat de harskolom en het venturisysteem geregenereerd worden via de ontsmettingsmodule, is er geen kans op besmetting en vervuiling.
Naast de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater geeft dit een grote besparing op de onderhoudskosten.

Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen van een waterontharder.