Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Hoe kan ik mijn water ontkalken?

Heeft u thuis last van kalkaanslag? Dat betekent dat er veel kalk in uw leidingwater zit; het water is hard in plaats van zacht. Hard water heeft verschillende vervelende effecten. Niet alleen is het de boosdoener van alle kalkaanslag in uw woning, zoals in de badkamer, in uw huishoudelijke apparatuur en ander sanitair, ook zorgt het voor slechter presterende huishoudelijke apparaten, een hogere energierekening en problemen voor huid en haar. Het is dus verstandig om uw water te ontkalken. Maar hoe doet u dit precies? Welke methode werkt wel en welke niet? U leest het in dit artikel.

Water ontkalken: zo moet het niet

Er zijn talloze methodes waarop men probeert water te ontkalken. Er werken er echter meer niet dan wel. Wilt u echt toe naar kalkvrij water, dan hoeft u onderstaande methodes niet te proberen:

Gebruik een waterontharder om uw water te ontkalken

waterontharder werking

De enige echte methode die 100% effectief is in het ontkalken van water is het installeren van een waterontharder op basis van ionenuitwisseling. Dit apparaat, dat u aansluit op uw waterleiding en een afvoer nodig heeft, zorgt ervoor dat u werkelijk kunt genieten van kalkvrij water.

Een échte waterontharder werkt op basis van ionenuitwisseling. Het apparaat bevat een harstank met daarin kunstharsbolletjes. Deze bolletjes binden de kalk uit het leidingwater aan zich en laten onschuldig natrium los. Op een gegeven moment zijn de harsbolletjes verzadigd en gaat de waterontharder regenereren. Er stroomt dan zout water door de harskolom, dat ervoor zorgt dat de kalk wordt afgevoerd naar de riolering. Dit proces verloopt automatisch en werkt volledig naar uw waterverbruik.
Ontvang direct een offerte

100% kalkvrij water dankzij een waterontharder

Besluit u uw water te ontkalken door middel van een waterontharder, dan komt er gegarandeerd alleen nog maar kalkvrij en zacht water uit uw kraan. U profiteert dan van:

Koop uw waterontharder bij Amysoft

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen van een waterontharder? Koop dan één van de waterontharders van Amysoft. Onze modellen weten zeer effectief uw water te ontkalken. Vraag gauw een vrijblijvende prijsopgave aan of plan een gratis adviesgesprek in. Onze adviseurs komen graag bij u langs om u het verschil tussen hard en zacht water te laten zien en voelen. Of kom langs in één van onze showrooms in Leek of Houten. Wanneer mogen wij u verwelkomen?