Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Hoe werkt een waterontharder?

Hebt u weleens last van kalkaanslag in uw woning? Steeds meer mensen komen achter de negatieve gevolgen van kalk. Ons drinkwater bevat calcium en magnesium, en doordat deze mineralen zich afzetten, ontstaat er kalkaanslag. Hierdoor moeten regelmatig de badkamer, keuken en huishoudelijke apparaten worden ontkalkt. Dit is voor veel mensen een vervelende klus. Een waterontharder is hiervoor de perfecte oplossing. Hiermee voorkomt u voor eens en altijd kalkaanslag. Maar hoe werkt een waterontharder nou precies? We leggen het u graag uit in deze blog.

De werking van een waterontharder in een notendop

Een waterontharder is een apparaat dat hard water omzet in zacht water, door de kalk er als het ware uit te filteren. Een waterontharder is feitelijk een ionenwisselaar. Het apparaat bevat een harstank die is gevuld met kunstharsbolletjes. Deze harsbolletjes vervangen de kalk voor onschuldig natrium. Op deze manier verandert uw harde water in zacht water.

hoe werkt een waterontharder

Het regeneratieproces

Na verloop van tijd raken de harsbolletjes van de waterontharder verzadigd en is het tijd om te gaan regenereren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar betekent niets anders dan dat de waterontharder zichzelf gaat reinigen. Voor dit proces heeft het apparaat regeneratiezout nodig. Hiermee wordt zout water geproduceerd dat door de harskolom stroomt. Tijdens dit proces laten de harsbolletjes de opgeslagen kalk los. De vrijgekomen kalk blijft in het zoute water zitten, waarna het wordt afgevoerd naar het riool. Na het regenereren gaat de waterontharder weer verder met uw huishouden te voorzien van zacht water.

Waterontharders van Amysoft werken op een revolutionaire manier

Wist u dat niet alle waterontharders op precies dezelfde manier werken? De waterontharders van Amysoft zijn voorzien van een slimme microprocessor, wat ze qua werking uniek maakt. Dit systeem houdt uw dagelijkse watergebruik bij en past zich hier volledig op aan. Zo berekent onze waterontharder iedere nacht of er voldoende capaciteit is voor de volgende dag. Wanneer dit niet het geval is, dan vindt het regeneratieproces plaatst. Dit proces vindt alleen ‘s nachts plaats om te voorkomen dat u overdag te maken krijgt met hard water. Het meten wordt gedaan met een restcapaciteit van de harskolom, zodat onze waterontharder altijd een reserve heeft. Hiermee is het mogelijk om een dag waarbij u meer water verbruikt te overbruggen. Met de unieke Amysoft waterontharder heeft u dus altijd voldoende capaciteit!

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor een optimale werking

Om ervoor te zorgen dat uw waterontharder optimaal blijft werken, adviseren waterbedrijven om uw waterontharder regelmatig een goede onderhoudsbeurt te geven. Dit houdt de werking optimaal en zorgt ervoor dat de kans op bacteriegroei zoals legionella wordt verminderd. In ons land is het drinkwater immers chloorvrij, waardoor de kans op bacteriegroei hoger is. Door voor een Amysoft waterontharder te kiezen hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Al onze waterontharders zijn voorzien van een ontsmettingsmodule. Hiermee wordt de waterontharder volledig ontsmet en heeft u altijd veilig drinkwater. Ook tijdens een periode van afwezigheid zoals bijvoorbeeld vakantie. Daarnaast zorgt dit ervoor dat uw waterontharder niet jaarlijks, maar slechts eenmaal per twee jaar onderhoud nodig heeft.

Unieke eigenschappen Amysoft waterontharder

Doordat een Amysoft waterontharder een unieke werking heeft ten opzichte van andere waterontharders, hebben ze veel bijzondere eigenschappen. We zetten ze kort voor u op een rijtje:

waterontharder werking

Waterontharder kopen bij Amysoft

Bij Amysoft begrijpen wij als geen ander dat het kopen van een waterontharder niet iets is dat u dagelijks doet. We informeren u dan ook graag over onze producten. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend advies aan huis. Onze adviseur beantwoordt al uw vragen en demonstreert bij u thuis graag het verschil tussen hard en zacht water. Ook kunt u het verschil tussen hard en zacht water zien, voelen en proeven in één van onze showrooms in Leek of Houten. We verwelkomen u graag!