Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Onderhoud waterontharder

Bij Amysoft begrijpen we dat u niet alleen wilt genieten van kalkvrij water, maar ook zorgeloos water wilt kunnen drinken. Daarom zorgen onze waterontharders niet alleen voor een optimale werking, maar bieden ze ook de nodige bescherming tegen bacteriegroei in de waterontharder. Ontdek hoe ons onderhoudssysteem zorgt voor veilige en betrouwbare waterontharder, en bespaar tegelijkertijd op onderhoudskosten.

Ontsmettingsmodule waterontharder Amysoft

Onze waterontharders zijn uitgerust met onze unieke ontsmettingsmodule, waardoor de waterontharder volledig wordt gereinigd en u altijd kunt genieten van veilig drinkwater, zelfs tijdens uw afwezigheid bij bijvoorbeeld een vakantie. Bovendien betekent dit dat uw waterontharder slechts eenmaal per twee jaar onderhoud nodig heeft, in plaats van ieder jaar.

Onze klanten worden eenmaal per twee jaar uitgenodigd voor het laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt aan de waterontharder. De waterontharder wordt op verschillende fronten gecontroleerd. Dit wordt uitgevoerd door een opgeleide monteur van Amysoft. Hierdoor kunnen we 15 jaar volledige garantie geven. Voor het onderhoud wordt een vast bedrag gerekend, ook als er onderdelen vervangen dienen te worden.

In tegenstelling tot de waterontharders van Amysoft, hebben vele andere waterontharders vaak jaarlijks onderhoud nodig. Dit komt door het besmettingsgevaar van de harskolom.

Bescherming tegen bacteriën en legionellagroei

Veel waterbedrijven raden aan om uw waterontharder regelmatig te onderhouden, niet alleen om de werking te optimaliseren, maar ook om de kans op bacteriegroei, zoals legionella, te verminderen. In ons land, waar het drinkwater chloorvrij is, is het risico op bacteriegroei namelijk hoger. Met een Amysoft waterontharder hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Onze ontsmettingsmodule zorgt ervoor dat uw water wordt onthard, de groei van bacteriën wordt voorkomen en dat uw drinkwater veilig is en voldoet aan de hoogste hygiënenormen.
Lees hier meer over hoe de waterontharders van Amysoft hars reinigen.

De ontsmettingsmodule in onze waterontharders biedt ook bescherming tegen legionellagroei. Tijdens langere perioden van geen of minimaal waterverbruik, voorkomt de module de groei van legionella in de waterontharder door automatisch te gaan ontsmetten. Zo kunt u met een gerust hart uw water gebruiken, zelfs tijdens warme periodes waarin waterverbruik beperkt is door bijvoorbeeld een vakantie.

Minder onderhoud, meer besparingen

Dankzij het regeneratieproces en de ontsmettingsmodule is er geen kans op besmetting van de harskolom. Dit resulteert niet alleen in kalkvrij en bacterievrij drinkwater, maar ook in aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten, omdat onze waterontharders slechts eenmaal per twee jaar onderhoud vereisen.

Belang van onderhouden waterontharder

Onderhoud van een waterontharder is van belang om verschillende redenen:

  1. Verlening van de levensduur. Door het onderhoud eens in de twee jaar zal uw waterontharder langer meegaan. Het zorgt er namelijk voor dat het systeem schoon blijft en eventuele problemen vroegtijdig worden aangepakt. Hierdoor voorkomt u mogelijke schade of storingen. Dit zorgt ervoor dat uw waterontharder jarenlang betrouwbaar blijft werken. Vele waterontharder van Amysoft draaien al meer dan 25 jaar.
  2. Kwaliteit van het water: Een goed onderhouden waterontharder zorgt voor een consistente levering van zacht water. Dit heeft tal van voordelen, zoals het verminderen van de opbouw van kalkaanslag op uw sanitair, waardoor de levensduur van uw apparaten wordt verlengd.
  3. Bovendien zorgt zacht water voor betere reinigingsresultaten en helpt het om de efficiëntie van zeep en wasmiddelen te verbeteren. Kalk moet eerst verzadigd raken voordat schoonmaakmiddel gaat werken. In zacht water werkt iedere druppel direct.
  4. Behoud van effectiviteit. Door de ontsmettingsmodule van de waterontharder, blijft deze vrij van bacteriën.

 

Geniet van de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater met Amysoft

Met onze waterontharders kunt u zorgeloos genieten van kalkvrij en bacterievrij water. Dankzij de ingebouwde ontsmettingsmodule bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare waterontharder, terwijl u tegelijkertijd bespaart op onderhoudskosten. 

Investeer in een waterontharder van Amysoft en ervaar het gemak en de gemoedsrust van kwaliteitswater, elke dag weer. Vraag vrijblijvend een brochure aan of neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft.