Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waar plaats ik een waterontharder?

Tegenwoordig ondervinden steeds meer mensen hinder van kalkaanslag. Deze witte laag is over het algemeen te vinden in de badkamer, keuken en elektrische water gebruikende apparaten. Dit ziet er niet alleen onhygiënisch uit, maar brengt ook nadelen met zich mee voor uw huishouden. Zo heeft de kalkaanslag een isolerende werking wat ervoor zorgt dat uw elektrische apparaten meer stroom verbruiken om optimaal te blijven werken. Dit is slecht voor het milieu en brengt een hogere energierekening met zich mee. Om dit te voorkomen is een waterontharder een uitstekende keuze. Maar waar plaatst u een waterontharder nou precies? De specialisten van Amysoft leggen u dit graag uit in deze blog.

Ervaar de voordelen van een waterontharder in uw huishouden

De waterontharders van Amysoft halen echt alle kalk uit het water, zodat u in uw hele woning geniet van kalkvrij water. Dit is mogelijk doordat de Amysoft waterontharder is gevuld met kunstharsbolletjes. Deze bolletjes zorgen ervoor dat de mineralen die verantwoordelijk zijn voor kalk zich hieraan binden. Hierbij kunt u denken aan calcium en magnesium. Door deze mineralen uiteindelijk uit het water te scheiden blijft er zacht water over. Om de werking optimaal te houden reinigt de waterontharder zichzelf regelmatig met behulp van zoutwater. Zodra uw woning is voorzien van kalkvrij water dan zult u steeds meer voordelen ontdekken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Waterontharder plaatsen in huis

Overweegt u om een waterontharder te laten plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten dat de ontharder vooral op een plek moet staan die goed toegankelijk is. Een Amysoft waterontharder heeft namelijk een levensduur van 30 jaar, waardoor er goed nagedacht moet worden over een geschikte plek. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord dat de beste plek voor een waterontharder nabij de hoofdkraan is. Toch adviseren wij om ervoor te kiezen om een waterontharder op een plek te plaatsen die veelal niet in de buurt van de hoofdkraan is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de trapkast, bijkeuken, garage en de meterkast. Onze adviseurs kunnen met u meekijken naar de geschikte plekken in uw woning.

Het leggen van een omleiding bij een plaatsing

Om het plaatsen van een waterontharder op de meeste plekken te realiseren, moeten onze specialisten vaak vanaf de hoofdkraan een omleiding maken naar de desbetreffende ruimte waar de waterontharder komt te staan. Daarbij zorgen wij ervoor dat de waterleidingen volledig uit het zicht zijn en de ontharder op zijn vaste plek staat. Bij Amysoft kiezen wij niet voor de makkelijkste plek, maar de beste plek voor onze klanten. Hiermee weet u zeker dat u zich de komende jaren niet gaat irriteren aan de plaats van uw waterontharder. Daarbij is het goed om te weten dat Amysoft een vaste prijs voor de montage hanteert.

Waterontharder in de meterkast

Vaak wordt gedacht dat een waterontharder in de meterkast geplaatst moet worden, maar dit is niet het geval. Amysoft kiest juist vaak voor een alternatief, omdat de meest compacte waterontharders enkele nadelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de zoutvoorraad. Wanneer u hier alsnog een waterontharder wilt plaatsen, dan is de E-duo compact van Amysoft een uitstekende keuze. Deze ontharder heeft een klein formaat en past hierdoor gemakkelijk in een meterkast. Wilt u meer weten over deze compacte waterontharder? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showrooms.

Amysoft waterontharders voor plaatsing in de meterkast

Heeft u een nieuwbouwwoning? Door het ontbreken van een gasmeter is er meer ruimte in de meterkast, waardoor het mogelijk is om een grotere waterontharder te plaatsen. Alle Amysoft waterontharders zijn geschikt voor plaatsing in de meterkast door de droge zoutvoorraad, geïsoleerde harstank en dubbele vlotterbeveiliging. Door de droge zoutvoorraad verdampt er geen water in uw meterkast en dankzij de dubbele vlotterbeveiliging kan de zoutbak niet overstromen, waardoor het volledig veilig is voor een plaatsing in de meterkast.

Waterontharder in de kruipruimte

Sommige mensen denken erover om een waterontharder in de kruipruimte te laten plaatsen. Bij Amysoft plaatsen wij geen waterontharders in de kruipruimte. De voornaamste reden hiervoor is dat dit onhygiënisch is aangezien de kruipruimte onder de woning zit. Hierdoor kan er onder andere ongedierte in de zoutbak terecht komen en kunnen er schimmels ontstaan. Het water uit deze zoutbak wordt gebruikt om de harskolom mee te spoelen. Wanneer de zoutbak in de kruipruimte staat, dan is de kans op besmetting van de harskolom groter. Daarnaast is de kruipruimte geen praktische plek doordat u er moeilijk bij kunt. Dit maakt het lastig om het regeneratiezout bij te vullen. Om al deze redenen plaatsen wij liever geen waterontharder in de kruipruimte.

Waterontharder op andere plekken in huis

Bij Amysoft zijn wij van mening dat een ontharder op een plek hoort te staan die u prettig vindt. Hierdoor is het bij ons geen enkel probleem om een waterontharder op andere plekken in huis te plaatsen. In de afgelopen 30 jaar hebben wij al meerdere ontharders mogen plaatsen in de meterkast, trapkast, keuken, garage enzovoort. Tijdens de plaatsing maken onze specialisten hiervoor een omleiding vanaf de hoofdkraan. Dit is in slechts enkele uren geregeld en zorgt ervoor dat de waterontharder op de juiste plek in uw woning komt te staan. Hiermee krijgt uw ontharder een goede plek in uw interieur. Het plaatsen van een waterontharder op andere plekken in huis is dus mogelijk met Amysoft.

Waterontharder laten plaatsen door Amysoft

Overweegt u om een waterontharder te laten plaatsen, maar bent u er nog niet helemaal uit? Vraag dan eens een afspraak aan voor een vrijblijvend advies aan huis. Onze adviseurs komen dan bij u thuis om de juiste plek te bepalen, de werking van een waterontharder uit te leggen en te demonstreren. Hiermee krijgt u een goed beeld over het verschil tussen hard en zacht water. Ook is het mogelijk om de verschillen te zien, voelen en proeven in onze showroom in Leek of Houten.