Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Wat is de beste waterontharder?

Tegenwoordig zijn er nogal wat waterontharders op de markt. Maar wat is nou de beste waterontharder? Simpel: de beste waterontharder is er één van Amysoft. ‘Wij van WC-eend…’ zult u nu wel denken. Maar wij geloven echt dat ons product het beste werkt van allemaal. Waarom dat zo is? Dat leggen we u uit in dit artikel aan de hand van een aantal verschillende factoren.

De beste waterontharder van 2022

Voor veruit de meeste huishoudens is de ASC-105 van Amysoft de beste waterontharder. Niet voor niets is dit ons populairste model. Hij is geschikt voor iedere gezinssituatie en door de royale zoutvoorraad (35 kg) en het uniek lage zoutverbruik hoeft u zelden het zout bij te vullen.

Waarom de ASC-105 de beste waterontharder is

Hoe kiest u de beste waterontharder?

Hoewel de ASC-105 onze favoriete waterontharder is, hangt het af van verschillende factoren of dit model ook voor uw situatie de beste keuze is:

Beste waterontharder per gezinssituatie

Hoe groter het aantal mensen dat in uw huis woont, hoe meer water er wordt gebruikt. De ASC-105 is door zijn royale zoutvoorraad ideaal voor de grootste gezinnen. Woont er echter maar een klein aantal mensen bij u thuis, dan volstaat ook een kleiner model, zoals de Amysoft E-duo compact. In principe kunnen al onze modellen qua capaciteit een groot gezin aan. Voor grote gezinnen is een groter toestel echter makkelijker, omdat u het zout dan minder vaak hoeft bij te vullen.
Uw waterverbruik hangt natuurlijk niet alleen af van de grootte van uw gezin. Heeft u bijvoorbeeld een kleiner gezin, maar wel eentje waarvan alle leden vaak sporten? Dan wordt er waarschijnlijk ook vaker gedoucht, waardoor een grotere waterontharder handig is.

Beste type waterontharder

Om te bepalen welke waterontharder u wilt kiezen, is het ook van belang om te kijken naar het type. Hier zit namelijk nogal wat verschil in. Onze waterontharders werken op basis van ionenuitwisseling en zijn in staat om uw water volledig kalkvrij te maken. Er zijn echter ook aanbieders die ontharders in de vorm van een magneet verkopen. Dat deze ‘waterontharders’ net zo goed werken als die van ons is echter een hardnekkige fabel. Wanneer een ontharder namelijk geen afvoer heeft naar het riool, kunt u ervan uitgaan dat hij de waterhardheid niet zal verlagen.

Beste waterontharder per beschikbare ruimte

Een waterontharder moet ergens geplaatst worden. Daar is niet in iedere woning evenveel ruimte voor. Als u niet veel ruimte hebt is onze E-duo compact de beste keus. Deze is zo klein dat hij in de meterkast kan worden geplaatst en qua capaciteit volstaat deze waterontharder in iedere gezinssituatie. Hebt u wat meer ruimte, dan kunt u ook gaan voor de ASC-90, ASC-105 of ASC-160, zodat u profiteert van een grotere zoutvoorraad. Deze kunnen we plaatsen in de bijkeuken, garage, trapkast of andere ruimte. Hiervoor maken we een omleiding via de kruipruimte naar de gewenste plek van plaatsing.

Waterontharder met de meest geavanceerde eigenschappen

De waterontharders van Amysoft zijn voorzien van een heleboel bijzondere eigenschappen, wat er mede voor zorgt dat dit de beste modellen op de markt zijn.

Waarom een waterontharder kopen?

Een waterontharder kopen loont altijd. U profiteert ermee van de volgende voordelen:

Hier vindt u alle voordelen van een waterontharder.

Waterontharder kopen bij Amysoft

De beste waterontharders op de markt koopt u bij Amysoft. Vraag gauw een vrijblijvende prijsopgave aan of maak een afspraak voor een adviesgesprek aan huis. Bij ons langskomen kan natuurlijk ook, in één van onze showrooms in Leek of Houten. Wij laten u graag het verschil tussen hard en zacht water zien, voelen en proeven.