Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Wat is zacht water?

Wanneer u tijdens het schoonmaken van de badkamer of keuken witte vlekken tegenkomt, dan heeft u te maken met kalkaanslag. Dit ontstaat doordat er in ons drinkwater veel mineralen aanwezig zijn die kalkvorming veroorzaken. Kalkaanslag komt in vrijwel ieder huishouden voor en brengt verschillende nadelen met zich mee. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een druppelende kraan of huishoudelijke apparaten die sneller stuk gaan. Gelukkig kunt u dit gemakkelijk voorkomen met een waterontharder. Dit apparaat filtert de kalk uit het water, waardoor u altijd geniet van zacht water. Maar wat is zacht water? Dat leest u natuurlijk in dit artikel.

Het ontstaan van kalk in drinkwater

Wist u dat ons drinkwater tot één van de beste in de wereld hoort? Vrijwel nergens in de wereld kunt u uit de kraan drinken zonder dat dit een gezondheidsgevaar oplevert. In Nederland kan dit wel doordat waterbedrijven de laatste decennia veel geïnvesteerd hebben in nieuwe zuiveringstechnieken. Ondanks deze zuiveringstechnieken zit er toch redelijk veel kalk in het water. Dit komt doordat waterbedrijven veel gebruikmaken van grondwater. Dit water bevat meestal veel kalk. Wanneer er veel kalk in het water aanwezig is, dan spreekt men van hard water of kalkrijk water. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de hoeveelheid kalk in het drinkwater verschilt per stad, dorp en regio.

Het verschil tussen hard en zacht water

Hard water is eigenlijk niets anders dan kalkhoudend water. Hierdoor bevat het drinkwater de mineralen magnesium en calcium die zich uiteindelijk hechten tot kalk. Dit is een groot verschil in vergelijking met zacht water. Dankzij de bijzondere werking van een waterontharder is het namelijk mogelijk om deze twee mineralen volledig uit het drinkwater te filteren. Dit wordt gedaan doordat een waterontharder een tank heeft die is gevuld met harsbolletjes. De kalk bindt zich aan deze harsbolletjes. Zodra de harskern verzadigd is, dan begint het regeneratieproces waarbij het apparaat gespoeld wordt met zoutwater. Daardoor laten de harsbolletjes de kalk los en wordt dit afgevoerd naar het riool, zo geniet u ten alle tijden van zacht water. Hiermee is het grootste verschil tussen beiden dat hard water kalk bevat, terwijl zacht water 100% kalkvrij is.

De voordelen van zacht water

Ervaart u veel hinder in huis door kalkaanslag? Dan is het te adviseren om een waterontharder te nemen. Hiermee krijgt u zacht water, waardoor de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt. Toch zitten er nog meer voordelen aan het gebruik van zacht water. Alle voordelen vindt u hieronder:

Hier vindt u alle voordelen van een waterontharder.

Krijg zacht water met een waterontharder van Amysoft

Bent u overtuigd van de voordelen die zacht water met zich meebrengt? Kom dan naar de showroom van Amysoft in Leek of Houten en laat u informeren over de verschillende modellen. Wij geloven er namelijk in dat er voor iedere woning en gezinssituatie een geschikte waterontharder te vinden is. Daarom kijken onze adviseurs graag samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie. Ook kunt u direct de verschillen tussen hard en zacht water zien, voelen en proeven.

Wilt u meer weten over onze waterontharders, maar dan liever bij u thuis? Vraag gauw een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen en laten u de verschillen tussen hard en zacht water ervaren.

Ontvang direct een offerte