Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder installeren

Het aansluiten van een waterontharder zorgt ervoor dat u kunt genieten van kalkvrij water in uw woning. Bij Amysoft zorgen wij ervoor dat uw waterontharder op een toegankelijke plek in uw huis wordt geplaatst. Onze eigen monteurs zijn ervaren specialisten en zorgen voor een nauwkeurige aansluiting, zodat u direct na de montage kunt profiteren van de voordelen van kalkvrij water. Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Hieronder vindt u alle informatie over het aansluiten van een waterontharder.

Het aansluiten van een waterontharder

Het aansluiten van een waterontharder vindt op de volgende manier plaats:

1. De juiste waterontharder kiezen

Bij Amysoft bieden wij verschillende waterontharders aan. Wij hebben diverse modellen waterontharders in onze collectie, zodat er voor iedere situatie een geschikte waterontharder is. Kies bijvoorbeeld uit de E-DUO, ASC-90, ASC-105 of ASC-160.

2. Plaatsing op een handige locatie

Wanneer u de juiste waterontharder gekozen heeft, is het tijd om de plaats van de ontharder te bepalen. De waterontharder wordt geplaatst op een plek die gemakkelijk voor u te bereiken is in uw woning. Voorbeelden van vaak gekozen plekken om de waterontharder te plaatsen zijn de bijkeuken, meterkast, trapkast of garage. Deze locaties zijn tevens handig wanneer u het zout moet bijvullen of de hoeveelheid zout in de waterontharder wilt controleren. Houd er ook rekening mee dat de waterontharder op een plaats gemonteerd wordt waar deze zeker 25 jaar kan blijven staan. De levensduur van onze waterontharders is namelijk meer dan 25 jaar.

Amysoft plaatst de waterontharders altijd op strategische en gemakkelijk bereikbare locaties in uw huis, zoals praktische plaatsen: de bijkeuken, trapkast of garage. Op deze manier kunt u moeiteloos het zout bijvullen en controleren hoeveel zout er nog in de waterontharder aanwezig is. Voor woningen met een kruipruimte is het plaatsen van de waterontharder bovengronds, zoals in de bijkeuken, garage of trapkast, vrij eenvoudig. De leidingen vanaf de watermeter naar de waterontharder worden via de kruipruimte gelegd, waardoor een efficiënte en geordende installatie mogelijk is. Daarnaast wordt de waterontharder bewust niet in de kruipruimte geplaatst, om verschillende redenen. Ten eerste is het bijvullen van het zout in de kruipruimte niet gemakkelijk. Ten tweede vergroot het plaatsen van de waterontharder in de kruipruimte de kans op bacteriegroei, schimmelvorming en ongedierte in de zoutbak van de waterontharder.

Voor situaties waarin de ruimte beperkt is, zoals in de meterkast, biedt Amysoft de E-Duo Compact aan. Deze waterontharder is speciaal ontworpen met een unieke beveiliging tegen vochtafgifte, waardoor het perfect geschikt is voor dergelijke locaties. In het geval dat uw watermeter zich in de kelder bevindt, wordt de waterontharder meestal daar geplaatst. Dankzij de droge zoutvoorraad van de Amysoft waterontharders kan het probleemloos functioneren, zelfs onder rioolniveau.

3. Aanvoer- en retourslang

Wanneer de locatie voor de waterontharder is bepaald, wordt deze aangesloten. Hierbij worden verschillende onderdelen gebruikt, waaronder de aanvoerslang en de retourslang. Via de aanvoerslang stroomt het harde water de waterontharder in, terwijl de retourslang ervoor zorgt dat uw volledige woning wordt voorzien van kalkvrij water.

4. Aansluiting op het riool

Om het afvalwater, dat kalk bevat, af te voeren, moet de waterontharder worden aangesloten op het riool. Het is ook mogelijk om de waterontharder van Amysoft onder het rioolniveau te plaatsen, wat een optie kan zijn bij installatie in de kelder van uw woning.

5. Instellen van de waterontharder

Op het moment dat alle onderdelen correct zijn aangesloten en de waterontharder op de juiste manier is geïnstalleerd, wordt deze ingesteld. Vanaf dan kunt u onmiddellijk profiteren van het comfort en de voordelen van kalkvrij water in uw huis.

Laat uw waterontharder installeren door Amysoft

Bij Amysoft begrijpen we het belang van een deskundige en zorgvuldige installatie van uw waterontharder. Onze professionele adviseurs staan klaar om u te voorzien van deskundig advies over de verschillende waterontharders en onze monteurs zorgen voor een professionele aansluiting bij u thuis. Samen met onze adviseur bepaalt u de ideale locatie voor de waterontharder, waarna onze monteur de installatie verzorgt. Wij denken met u mee om de meest geschikte plaats te vinden voor het aansluiten van de waterontharder.

Koop uw waterontharder bij Amysoft

Denkt u erover na om een waterontharder aan te schaffen? Bij Amysoft vindt u de beste waterontharders. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies over de meest geschikte waterontharder voor u, en daarnaast ook over de optimale plaatsing en de professionele installatie door onze monteur. Kies voor kalkvrij water en ervaar het comfort van een waterontharder van Amysoft.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een waterontharder te bestellen.