Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Het mysterie van het vliesje op de thee

Herkent u dat? Dat u een lekkere kop thee zet, maar er direct een blijvend randje in het mooie nieuwe servies achterblijft? Dat er zo’n vliesje op de thee drijft, waarin soms zelfs een olieachtige weerspiegeling te herkennen is?

Thee wordt steeds populairder. Er zijn oneindig veel smaken op de markt en je hebt in een restaurant steeds vaker de mogelijkheid om een thee-arrangement te kiezen, in plaats van een wijnarrangement. De techniek achter het zetten van thee wordt hierdoor ook belangrijker, net als het zetten van een ‘luxe’ koffie al bijna normaal is geworden. Hoe lang duurt het nog voor we massaal naar de theebar gaan?

Begin jaren 90 kwamen onderzoekers uit Londen achter het mysterie van de vliesjes op de thee. Dit is een proces van hard water en thee, wat zich aan elkaar bindt. Een goed voorbeeld van het effect dat kalk heeft op stoffen waarmee je het mengt. In dit krantenartikel wordt het uitgelegd: https://www.trouw.nl/nieuws/eindelijk-antwoord-op-prangende-vraag-hoe-komt-het-vlies-op-de-thee~b3d8a4c8/

Met zacht water zijn we dus al een heel eind op weg. Proeven? Je bent van harte welkom in onze showroom.