Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Quooker ontkalken

Tegenwoordig is een quooker niet meer weg te denken uit Nederlandse keukens. Met deze welbekende heet-waterkraan beschikt u direct over kokend water. Ideaal als u binnen enkele seconden wilt genieten van een kop thee. Door het gemak dat een quooker met zich meebrengt in de keuken, is dit apparaat in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Niet voor niets ziet u steeds vaker een quooker voorbijkomen.
Wat veel mensen alleen vergeten bij de aanschaf van deze heet-waterkraan is dat deze vatbaarder is voor kalk dan andere keukenkranen. Net als met een waterkoker moet de quooker worden ontkalkt, zodat de kraan en de boiler optimaal blijven werken. Maar hoe kunt u nou het beste een quooker ontkalken?

 

Onzichtbare Kalk

Het is inmiddels bij veel mensen bekend dat het kalk in ons drinkwater nadelige gevolgen heeft voor verschillende huishoudelijke apparaten en kranen. Dit komt doordat kalk zich aan oppervlaktes hecht en hier vervolgens een isolerende werking heeft. Voor uw waterkoker betekent dit bijvoorbeeld dat het apparaat meer stroom gaat verbruiken voor dezelfde werking.

Hetzelfde geldt voor een quooker alleen dan in ergere mate. Een quooker maakt gebruik van een boiler waarin constant water wordt verwarmd. Daarbij ontstaat kalk op het verwarmingselement. Bij een waterkoker is deze kalk zichtbaar. Dit is relatief makkelijk te ontkalken, maar een boiler van een quooker niet. Dit heeft gevolgen voor de levensduur en voor het stroomverbruik.

 

Ontkalken van de kraan

Vermoedt u dat uw quooker last heeft van kalkaanslag? Dan is het verstandig om deze keukenkraan zo snel mogelijk te ontkalken om een optimale werking te behouden. Dit doet u door het kraanzeefje, oftewel de perlator, te ontkalken. Hiervoor draait u gemakkelijk de metalen huls aan het einde van de uitloop van de quooker los. Dit geeft u de mogelijkheid om het zeefje enkele uren te laten weken in schoonmaakazijn. Spoel hierna al de overgebleven kalk van het zeefje en draai het weer op zijn plek. De quooker is nu ontkalk, maar de boiler niet. Hier ontstaat na loop van tijd het grootste probleem. Zoals eerder genoemd zorgt dit voor een hoger stroomverbruik, maar ook de levensduur wordt erg verminderd. Als resultaat moet de boiler worden vervangen wat vaak honderden euro’s kost.

 

Voorkom en verwijder kalk in uw quooker met een waterontharder van Amysoft

De waterontharders van Amysoft voor 100% kalkvrij water in uw hele woning. Hierdoor verhelpt en voorkomt u problemen met uw quooker. De levensduur wordt aanzienlijk verlengd en uw stroomverbruik daalt door verwijdering van bestaande kalkaanslag. Dit geldt natuurlijk voor al uw (heet-water) apparatuur.

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek aan huis. Een van onze medewerkers komt dan de werking van onze waterontharders uitleggen en de effecten demonstreren. Maak snel een afspraak en wie weet geniet u binnenkort zorgeloos van uw quooker!