Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder Friesland

Woont u in Friesland en bent u geïnteresseerd in een waterontharder? Met de waterontharders van Amysoft profiteert u van een 100% kalkvrije woning. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten, een badkamer zonder kalk en een besparing op uw energierekening. En wist u dat kalkvrij water een positief effect heeft op uw huid en haar? Onze experts komen graag bij u langs in Friesland om u het verschil tussen hard en zacht water te laten zien en voelen. Vraag gauw een vrijblijvende prijsopgave aan van onze waterontharders!
Ontvang direct een offerte

 

De voordelen van een waterontharder kopen in Friesland

waterontharder utrecht

In heel Nederland zien wij in woningen de negatieve effecten van kalk, ook in Friesland. U stoort zich waarschijnlijk het meest aan de zichtbare kalkaanslag in uw woning, maar de onzichtbare kalkaanslag is nog een stuk schadelijker. Wij komen graag bij u langs om tijdens een advies aan huis de voordelen van een waterontharder te demonstreren. We zetten ze alvast voor u op een rijtje:

 • Een kalkvrije badkamer en sanitair
  Een badkamer die is aangetast door kalk ziet er niet hygiënisch uit. Bovendien zorgt het voor verstopte douchekoppen en lekkende keramische kranen. Een waterontharder lost deze problemen op. U geniet van een badkamer zonder kalk en uw kranen gaan langer mee.
 • Beter voor uw apparatuur
  Een minder zichtbaar effect van hard water is dat het de werking van uw huishoudelijke apparaten aantast. Het richt bijvoorbeeld schade aan in uw machines en zorgt ervoor dat uw apparaten meer energie verbruiken. Met zacht water heeft u hier geen last meer van.
 • Beter voor uw huid en haar
  De kalk die u terugvindt in ons leidingwater heeft ook negatieve effecten op uw gezondheid. Het tast namelijk de beschermende vetlaag op uw huid aan, waardoor u sneller last krijgt van een droge huid. Ook blijft er na het douchen vaak een laagje kalk achter op uw haar, wat het stug en dof maakt. Met een waterontharder hoeft u hier niet bang meer voor te zijn.
 • Lagere energierekening
  Met het kopen van een waterontharder profiteert u ook nog eens van een lagere energierekening. Wanneer er namelijk kalkaanslag ontstaat op een verwarmingselement, dan leidt dit tot een isolerende werking met rendementsverlies. Kalkaanslag is daarom zowel slecht voor uw energierekening als voor het milieu. Een ontharder is hiervoor de oplossing.

 

Werking van een waterontharder

Hoe werkt een waterontharder dan precies? We noemen dit apparaat ook wel een ionenuitwisselaar. Het bevat een harstank met daarin kunstharsbolletjes. Deze bolletjes binden de kalk uit het leidingwater aan zich en laten onschuldig natrium los. Op een gegeven moment zijn de harsbolletjes verzadigd en gaat de waterontharder regenereren. Er stroomt dan zoutwater door de harskolom, dat ervoor zorgt dat de kalk wordt afgevoerd naar de riolering. Dit proces verloopt automatisch en werkt volledig naar uw waterverbruik.

 

Wat kost een waterontharder?

De kosten van een waterontharder verschillen per huishouden. Ze hangen namelijk af van uw woonsituatie en uw waterverbruik. Wil u weten wat precies de kosten van een waterontharder worden voor uw huishouden, vraag dan een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan. U kunt er ook voor kiezen om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Eén van onze specialisten komt dan bij u langs in Friesland om u te informeren over het verschil tussen hard en zacht water en over de kosten van een waterontharder.
Ontvang direct een offerte

 

Waarom kiezen voor een waterontharder van Amysoft?

Amysoft is een familiebedrijf uit de regio met bijna 30 jaar ervaring in het leveren en monteren van waterontharders. Wij zijn een betrouwbare partner in het advies, de levering en de service van waterontharders in heel Nederland. Amysoft is al jaren dealer van Ecowater, de uitvinder en wereldwijd de grootste leverancier van waterontharders. Dankzij dit trouwe partnerschap werken wij al jaren met een private label volledig gespecificeerd voor de Nederlandse markt. Vanuit onze vestiging in Leek kunnen wij de gehele provincie Friesland uitstekend bedienen.

Kiest u voor Amysoft, dan profiteert u van:

 • 15 jaar volledige garantie op arbeidsloon, voorrijkosten en alle onderdelen;
 • Een waterontharder waar u, dankzij de royale zoutvoorraad en het lage zoutverbruik, nauwelijks omkijken naar heeft;
 • Een waterontharder met een enorm lange levensduur van minstens 30 jaar;
 • Snelle levering en service.

 

Laat u inspireren in onze showroom in Leek

Wilt u meer weten over de werking van onze waterontharders? Kom dan naar onze showroom in Leek, vlak over de grens met Friesland. Hier vertellen wij u graag alles over de werking van onze ontharders en de vele voordelen. Ook kunt u hier het verschil tussen hard en zacht water zien, voelen en proeven. Hiermee ervaart u direct de voordelen van onze waterontharders. Wij hebben diverse modellen, waardoor er altijd wel een geschikt exemplaar is voor uw huishouden. Wanneer mogen wij u verwelkomen?