Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder Gelderland

Wilt u graag een waterontharder kopen voor in uw woning in Gelderland? Amysoft is in Nederland dé specialist op het gebied van kwalitatieve waterontharders. Met onze producten maakt u uw woning volledig vrij van kalk. Dat betekent geen onhygiënische kalkaanslag meer in uw badkamer of keuken, een langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten en een lagere energierekening. Bovendien geldt hoe zachter uw water, hoe beter dat is voor uw huid en haar. Benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor de waterontharder? Plan dan een gratis adviesgesprek in met één van onze specialisten uit de regio Gelderland of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Samen maken we uw woning 100% kalkvrij.
Ontvang direct een offerte

 

Wat een waterontharder u oplevert

Bent u in Gelderland op zoek naar een waterontharder, dan kent u ongetwijfeld de voordelen ervan. Maar heeft u deze voordelen ook wel eens ervaren? Dit kan tijdens een vrijblijvend advies aan huis. Hieronder hebben we de voordelen van de waterontharder op een rijtje gezet:

waterontharder utrecht

 1. Kalkvrije woning
  Een waterontharder maakt hard water zacht. Hard water bevat kalk en is de oorzaak van de kalkaanslag die ontstaat in natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Dit ziet er niet hygiënisch uit, waardoor u er het liefst vanaf wilt. Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Bovendien zal ook alle bestaande kalkaanslag verdwijnen wanneer u dit apparaat laat installeren in uw woning in Gelderland.
 2. Beter voor uw apparatuur
  Hoe zachter het water, hoe beter dat is voor de apparatuur in uw woning. Kalk zorgt namelijk voor een verminderde werking van uw apparatuur, bijvoorbeeld van uw waterkoker of koffiezetapparaat. Daarnaast verkort het de levensduur van deze apparaten. Dankzij een waterontharder gaan ze langer mee.
 3. Beter voor uw energierekening
  Kalkaanslag heeft een isolerende werking, waardoor het zorgt voor rendementsverlies van uw verwarmingselementen in bijvoorbeeld de cv-ketel. Dit betekent een hogere energierekening. Laat u een waterontharder installeren, dan verdwijnt de bestaande kalkaanslag, wat dus voordelig is voor uw portemonnee.
 4. Minder schoonmaakmiddelen nodig
  Een ander negatief effect van kalk is dat het zich bindt aan schoonmaakmiddelen als wasmiddel, wasverzachter en allesreiniger. Hoe harder uw water, hoe meer u hier van nodig hebt. Een waterontharder zorgt er voor dat u minder schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken.
 5. Beter voor huid en haar
  Kalkhoudend water heeft niet alleen negatieve effecten op uw woning, maar ook op uw eigen lichaam. Douchen met hard water zorgt er namelijk voor dat uw huid droger wordt en uw haar doffer. Dit komt doordat de kalk de beschermende vetlaag op uw huid aantast en een laagje kalk achterlaat op uw haar. Het installeren van een waterontharder is dan ook een weldaad voor huid en haar.

 

Zo werkt een waterontharder

Benieuwd hoe een waterontharder precies werkt? Het doel van dit apparaat is het verwijderen van al de kalk uit het leidingwater. Dit doet het door ionen uit te wisselen. Een waterontharder is uitgerust met een harstank, die vol zit met kleine kunstharsbolletjes. Als er leidingwater door de ontharder stroomt, binden deze bolletjes de kalk uit het leidingwater. Is deze verzadigd dan gaat het apparaat regenereren. Dan stroomt er zout water door de harskolom, waardoor de kunstharsbolletjes de kalkdeeltjes loslaten. Deze worden vervolgens afgevoerd naar het riool. Op deze manier zorgt een waterontharder ervoor dat het leidingwater van uw Gelderse woning zacht wordt. Dit gebeurt volledig automatisch en naar uw waterverbruik.

 

De prijzen van een waterontharder

Ongetwijfeld vraagt u zichzelf af wat een waterontharder laten plaatsen u precies kost. Het is moeilijk om hier een specifiek antwoord op te geven vanwege de vele factoren waarvan de prijs afhankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het model waterontharder, uw woonsituatie, de beschikbare ruimte en uw gemiddelde waterverbruik. Vraag voor een precieze prijsinschatting een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan. Onze experts komen ook graag bij u langs in Gelderland om een nog betere prijsopgave te kunnen maken.
Ontvang direct een offerte

 

Waarom kiezen voor een waterontharder van Amysoft?

Bent u in Gelderland op zoek naar een waterontharder? Door te kiezen voor een model van Amysoft profiteert u van de volgende voordelen:

 • Wij zijn een familiebedrijf en hebben meer dan 30 jaar ervaring in het leveren en installeren van waterontharders.
 • Wij hebben een trouw partnerschap met Ecowater. Dit is de uitvinder van de waterontharder en tevens ’s werelds grootste leverancier.
 • Onze ontharders hebben nauwelijks aandacht nodig door de royale zoutvoorraad en het lage zoutverbruik.
 • Wij leveren modellen met een extreem lange levensduur.
 • Wij bieden op arbeidsloon, voorrijkosten en onderdelen 15 jaar volledige garantie.
 • Wij bieden een uitstekende service en snelle levering.

 

Kom langs in één van onze showrooms

Wilt u onze waterontharders eerst in het echt bekijken? Of wilt u graag dat wij u het verschil tussen hard en zacht water demonstreren? Kom dan eens langs in één van onze showrooms in Leek en Houten, beide goed bereikbaar vanuit Gelderland. Hier kunt u uzelf laten informeren over al onze verschillende modellen waterontharders en ervaart u direct de voordelen ervan.