Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder Overijssel

Woont u in Overijssel en bent u op zoek naar een waterontharder? Dan bent u bij Amysoft aan het juiste adres. Onze waterontharders zorgen ervoor dat u geniet van een 100% kalkvrije woning. Hierdoor is de onhygiënisch ogende kalkaanslag in uw badkamer of keuken verleden tijd. Maar er zijn nog meer voordelen: zo verlengt een waterontharder de levensduur van uw huishoudelijke apparaten, heeft u minder zeep- en schoonmaakmiddelen nodig en profiteert u van een lagere energierekening doordat ook de bestaande kalkaanslag wordt meegenomen. Tot slot is water zonder kalk beter voor uw huid en haar. Wilt u weten wat voor u de prijs wordt voor een waterontharder? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Wij komen graag bij u langs in Overijssel om de voordelen van een waterontharder te demonstreren.
Ontvang direct een offerte

 

De werking van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat kalkhoudend leidingwater volledig kalkvrij wordt gemaakt. Dit apparaat doet dat door het uitwisselen van ionen. Binnenin een waterontharder bevindt zich een harstank. Deze is gevuld met ontzettend veel kunstharsbolletjes. Zodra er leidingwater door het apparaat stroomt, onttrekken deze bolletjes het water van kalk. De kleine kalkdeeltjes binden zich als het ware aan de kunstharsbolletjes. Op deze manier wordt het leidingwater uit uw kranen volledig kalkvrij en is uw water niet meer hard, maar zacht. Maar waar laat de ontharder de kalk dan? Dat gebeurt via het regeneratieproces. Er stroomt dan zout water door de harskolom, dat ervoor zorgt dat de harsbolletjes de kalkdeeltjes loslaten, waarna deze worden afgevoerd naar het riool.

 

Voordelen van een waterontharder

Koopt u een waterontharder bij Amysoft, dan profiteert u van de vele voordelen die dit apparaat te bieden heeft. Alle problemen die huishoudens in Overijssel ervaren als gevolg van kalkaanslag verdwijnen als sneeuw voor de zon.

waterontharder utrecht

 • 100% kalkvrije woning
  Een belangrijke reden om een waterontharder aan te schaffen is het voorkomen van zichtbare kalkaanslag in je woning. Zeker in natte ruimtes als de badkamer of de keuken is dit een probleem. Bent u ook klaar met de onhygiënische uitstraling die kalkaanslag je woning geeft? Dankzij een waterontharder hebt u geen last meer van kalk in uw woning. Sterker nog, dit apparaat zorgt er ook voor dat alle bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Betere werking van uw apparatuur
  Veel huishoudelijke apparaten hebben te lijden onder kalkhoudend water. Ze raken ervan beschadigd en hun levensduur wordt verkort. Bovendien verbruiken ze door kalk meer energie. Met zacht water hebt u van deze problemen geen last.
 • Lager energieverbruik
  Een waterontharder zorgt er ook voor dat u minder energie verbruikt. Dankzij kalkaanslag moeten huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen namelijk meer energie verbruiken. Dit komt door de isolerende werking van kalk. Het rendementsverlies dat hierdoor optreedt voelt u in uw energierekening. Een waterontharder maakt hier korte metten mee.
 • Minder schoonmaakmiddelen nodig
  Iets wat maar weinig mensen weten is dat hard water er ook voor zorgt dat u meer schoonmaakmiddelen als wasmiddel, wasverzachter en allesreiniger nodig heeft. Dit komt doordat kalk zich aan deze middelen bindt. Door een waterontharder te laten plaatsen hoeft u dus veel minder vaak nieuwe schoonmaakmiddelen te kopen.
 • Weldaad voor huid en haar
  Misschien herkent u het wel dat uw huid wat droog aanvoelt na het douchen. Als u doucht met hard water, dan wordt de beschermende vetlaag op uw huid aangetast, wat zorgt voor een droge of geïrriteerde huid. Ook laat hard water een laagje kalk achter op je haar, wat het stug en dof maakt. Dit is een gevolg van kalk dat vaak wordt opgelost met crèmespoeling of conditioner. Des te meer reden om een waterontharder aan te schaffen!

 

Hoeveel kost een waterontharder?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een waterontharder u precies zal kosten. Dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk, zoals het model dat u kiest, uw woonsituatie, de beschikbare ruimte en hoeveel water u gemiddeld gezien verbruikt. Door een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan te vragen, kunt u precies zien wat voor u de prijs is van een waterontharder. Om een nog betere inschatting te kunnen maken, komen we ook graag bij u langs in Overijssel. Eén van onze experts legt u graag uit welke kosten u kunt verwachten bij de aanschaf van een waterontharder.
Ontvang direct een offerte

 

Waarom kiezen voor een Amysoft waterontharder?

Woont u in Overijssel en zoekt u een goede waterontharder? Dan bent u bij Amysoft aan het juiste adres. U kiest voor onze service omdat:

 • Wij een familiebedrijf zijn met meer dan 30 jaar ervaring in het leveren en installeren van waterontharders;
 • Wij een trouw partnerschap hebben met Ecowater, ’s werelds grootste leverancier van waterontharders en tevens de uitvinder van dit apparaat;
 • Wij 15 jaar volledige garantie bieden op arbeidsloon, voorrijkosten en alle onderdelen;
 • Wij ontharders bieden met een royale zoutvoorraad en een laag zoutverbruik, waardoor u er nauwelijks werk aan heeft;
 • Wij modellen leveren met een extreem lange levensduur;
 • Wij bekend staan om onze goede service en snelle levering.

 

Kom langs in één van onze showrooms

Wilt u onze waterontharders eerst in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze showrooms in Leek en Houten, beide goed bereikbaar vanuit Overijssel. Hier kunt u uzelf laten informeren over al onze verschillende modellen waterontharders. Onze specialisten laten u daarnaast graag het verschil zien, voelen en proeven tussen hard en zacht water. Zo ervaart u direct de voordelen van onze eigen waterontharders.