Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Voordelen waterontharder

 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt

  Kalkvrij water lost na verloop van tijd kalkaanslag op. Dat betekent dat na de installatie van de waterontharder uw badkamer, verwarmingselementen, kranen en andere apparatuur binnen afzienbare tijd kalkvrij zullen zijn.

 • Geen kalkaanslag meer

  Hard water zorgt voor kalkaanslag; dit is zichtbaar op tegels, voegen, de douchecabine en ander sanitair. Maar ook verstopte douchekoppen en schade aan keramische kranen zoals lekkage en/of temperatuurafwijkingen worden vaak veroorzaakt door kalkaanslag. Met een waterontharder is dit verleden tijd. Ook hier zult u merken dat de bestaande kalkaanslag zal verdwijnen. Naast het feit dat u veel tijd gaat besparen op schoonmaakwerkzaamheden, kunt u ook genieten van een badkamer die geheel vrij is van kalkaanslag.

 • Langere levensduur apparaten

  Een waterontharder zorgt bovendien voor een langere levensduur van verschillende huishoudelijke apparaten. Doordat kalk uit hard water zich op deze apparaten afzet, verbruiken ze meer elektriciteit en/of kunnen ze verstopt raken. Door een waterontharder te gebruiken, zal er alleen nog zacht water in uw apparaten komen, waardoor deze minder snel beschadigd raken, langer meegaan en minder elektriciteit gebruiken.

 • Goed voor het milieu

  Een hogere waterhardheid heeft een grotere impact op het milieu. Een waterontharder gebruikt weliswaar regeneratiezout, maar de positieve effecten voor het milieu wegen daar zeker tegenop:

  •  Een waterontharder zorgt ervoor dat cv-ketels, boilers, wasmachines, vaatwassers en andere apparaten die door hard water verstopt kunnen raken een langere levensduur hebben.
  • Daarnaast gaat deze apparatuur minder energie verbruiken. Dit komt doordat er geen kalkafzetting plaatsvindt op het verwarmingselement. Kalk zorgt namelijk voor een isolerende werking.
  • Door een waterontharder kun je minder wasmiddel, wasverzachter en andere schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger gaan gebruiken. Kalk bindt deze middelen aan zich, waardoor er een grotere hoeveelheid schoonmaakmiddel nodig is voor een optimale werking. Ook kunt u deze producten vervangen voor simpele ‘groene zeep’. Agressieve antikalk producten zijn overbodig.
  Vraag een brochure aan
 • Beter voor huid en haar

  Een waterontharder is bovendien goed voor huid en haar. Uw huid produceert een vetlaag die uw huid beschermt. Door de ontvettende werking van kalk wordt deze vetlaag verminderd waardoor veel mensen huidproblemen kennen als een droge huid, jeuk of andere huidirritaties. Met kalkvrij water zult u merken dat uw huid zachter aanvoelt en huidproblemen zoals eczeem of psoriasis dragelijker worden, verminderen of zelfs verdwijnen. Kalkhoudend water laat een laagje kalk op uw haar achter wat zorgt voor stug en dof haar. Met kalkvrij water zult u voelen dat het haar veel soepeler is en dat het meer glanst. U heeft dus geen crèmespoeling en/of conditioner meer nodig bij het haar wassen.

  Verbruikskosten Amysoft waterontharder
 • Besparing op uw energierekening

  Ook kunt u door een waterontharder besparen op uw energierekening. Dat zit zo:

  • Kalkaanslag op een verwarmingselement heeft een isolerende werking. Dit zorgt voor rendementsverlies.
  • Door de aangroeiende kalklaag zal uw apparatuur meer energie gaan verbruiken.
  • Doordat kalkvrij water de eigenschap heeft om bestaande kalk op te nemen zullen uw verwarmingselementen snel kalkvrij zijn en zal uw energienota lager uitvallen.
   De unieke eigenschappen van een Amysoft waterontharder zorgen voor lage kosten. Lees hier meer over de verbruikskosten van een Amysoft waterontharder.
 • Waarom kiezen voor een waterontharder?

  Concluderend kent een waterontharder vele voordelen. Met een waterontharder heeft u geen last meer van kalkaanslag, gaan uw apparaten langer mee, gebruikt u minder zeep en schoonmaakmiddelen, heeft u een zachtere huid en bespaart u ook nog eens op uw energierekening. Amysoft heeft verschillende modellen waterontharders. Deze hebben unieke eigenschappen en zijn er in verschillende afmetingen en capaciteiten, waardoor voor elke situatie de juiste ontharder bestaat.

  Wil je het zachte water zelf ervaren door het te zien of te voelen? Bezoek één van onze showrooms of vraag een gratis afspraak aan huis aan.

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek

  Of bekijk hier onze waterontharder modellen.