Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

De unieke werking van waterontharders van Amysoft

De werking van waterontharders van Amysoft

De waterontharder van Amysoft is een ionenuitwisselaar. De ontharder bezit een harstank gevuld met vele, ontzettend kleine kunstharsbolletjes waar het leidingwater langs stroomt. Deze harsbolletjes hebben de eigenschap om kalk aan zich te binden en gelijktijdig natrium los te laten. Op die manier wordt de kalk in uw water vervangen door onschuldig natrium.

Wanneer de harsbolletjes verzadigd raken gaat het toestel regenereren; de waterontharder laat zout water door de harskolom stromen waarbij de harsbolletjes de kalk loslaten en natrium aan zich bindt. Het afvalwater met kalk wordt daarbij naar het riool afgevoerd. De ontharder is nu wederom in staat een bepaalde hoeveelheid water te ontharden.

Unieke eigenschappen Amysoft waterontharder

Bekijk in onderstaand schema de werking van de Amysoft waterontharder. Klik op de icoontjes en zie wat de bijzondere eigenschappen zijn van de Amysoft waterontharder.
Alle voordelen van een waterontharder.

Roterende besturingsklep De besturingsklep, die voor de regeneratie van de harstank zorgt, heeft een minimum aan mechanische onderdelen en vraagt daarom weinig onderhoud.

Droge zoutvoorraad De microprocessor berekent op het moment van regenereren exact hoeveel zout voor die betreffende spoeling nodig is en stuurt dan pas water naar de zouttank.
Andere waterontharders werken andersom, die vullen de zouttank als laatste fase van het regeneratieproces waardoor altijd dezelfde hoeveelheid zout wordt gebruikt.
Dubbele vlotterbeveiliging Door de droge zoutvoorraad en de dubbele vlotterbeveiliging hoeft de waterontharder niet tegen overstromen beveiligd te worden en kan de Amysoft onder rioolniveau geplaatst worden.
Ontsmettingsmodule De unieke ontsmettingsmodule (chloorgenerator) maakt tijdens iedere regeneratie chloor aan van het regeneratiezout waardoor alle mogelijke vormen van bacteriegroei in de harstank worden uitgesloten.
Bovendien zorgt dat ervoor dat de onderhoudsfrequentie slechts eens per 2 jaar is.
Uitgebreide microprocessor De microprocessor houdt constant uw waterverbruik bij en kent uw variaties daarin. U wordt niet geconfronteerd met hard water en het zoutverbruik wordt exact berekend.
Op de uitgebreide display kunt u alle gegevens omtrent uw waterverbruik terugvinden.


Tegengestelde pekelspoeling Tijdens het regeneratieproces stroomt zout water tegengesteld (van onder naar boven) door de harstank wat zorgt voor een betere benutting van het natrium en een besparing van 50 % op uw zoutverbruik.
Grote diameter harstank De diameter van de harstank bepaalt vooral de doorstroomcapaciteit. Bij Amysoft is die minimaal 8 inch (ruim 20 cm) in doorsnede waardoor er, in combinatie met de gelijkmatig gevormde (monodisperse) hars, nauwelijks drukverlies optreedt.