Prijzen 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar all-in garantie Sinds 1992

De unieke werking van waterontharders van Amysoft

De waterontharder van Amysoft is een ionenuitwisselaar. De ontharder bezit een harstank gevuld met vele, ontzettend kleine kunstharsbolletjes waar het leidingwater langs stroomt. Deze harsbolletjes hebben de eigenschap om kalk aan zich te binden en gelijktijdig natrium los te laten. Op die manier wordt de kalk in uw water vervangen door onschuldig natrium.

Regenereren van de waterontharder

Wanneer de harsbolletjes verzadigd raken gaat het toestel regenereren; de waterontharder laat zout water door de harskolom stromen waarbij de harsbolletjes de kalk loslaten en natrium aan zich bindt. Het afvalwater met kalk wordt daarbij naar het riool afgevoerd. De ontharder is nu wederom in staat een bepaalde hoeveelheid water te ontharden.

Werking Ecowater waterontharder

Bekijk in onderstaand schema de werking van de Ecowater waterontharder. Klik op de icoontjes en zie wat de bijzondere eigenschappen zijn van de Ecowater waterontharder.

Roterende besturingsklep Ecowater heeft een besturingsklep ontwikkeld waarin een minimum aan mechanische onderdelen is verwerkt en weinig onderhoud vraagt.

Droge zoutvoorraad Een Ecowater berekent op het moment van regenereren exact hoeveel zout die betreffende spoeling nodig is en stuurt dan pas water naar de zouttank.
Andere waterontharders vullen de zouttank als laatste fase van het regeneratieproces waardoor altijd dezelfde hoeveelheid zout wordt gebruikt.
Dubbele vlotterbeveiliging Door de droge zoutvoorraad en de dubbele vlotterbeveiliging hoeft de waterontharder niet tegen overstromen beveiligd te worden en is er geen kans dat lucht in de harstank gezogen wordt.
Ontsmettingsmodule De unieke ontsmettingsmodule (chloorgenerator) maakt tijdens iedere regeneratie chloor aan van het regeneratiezout waardoor alle mogelijke vormen van bacteriegroei in de harstank worden uitgesloten.
Bovendien zorgt dat ervoor dat de onderhoudsfrequentie slechts eens per 2 jaar is.
Uitgebreide microprocessor De microprocessor houdt constant uw waterverbruik bij en kent uw variaties daarin. U wordt niet geconfronteerd met hard water en het zoutverbruik wordt exact berekend.
Op de Nederlandstalige display kunt u alle gegevens omtrent uw water- en zoutverbruik terugvinden

Alle informatie over uw water- en zoutgebruik kunt u eenvoudig aflezen op het display.

Tegengestelde pekelspoeling Tijdens het regeneratieproces stroomt zout water tegengesteld (van onder naar boven) door de harstank wat zorgt voor een betere benutting van het natrium en een besparing van 50 % op uw zoutverbruik.
Grote diameter harstank Een Ecowater waterontharder heeft een harstank van minimaal 8 inch (ruim 20 cm) doorsnede waardoor er, in combinatie met de gelijkmatig gevormde (monodisperse) hars, nauwelijks drukverlies optreedt.
Zoutsensor + verlichte zoutbak De zoutsensor meet constant hoeveel zout zich inde zouttank bevindt en communiceert dat met de microprocessor.
Voor donkere ruimtes is de verlichte zoutvoorraad erg praktisch.