Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder en bacteriegroei

Bij Amysoft hebben we onze waterontharders ontworpen met uw gezondheid en comfort als prioriteit. Onze innovatieve ontsmettingsmodule (chloorgenerator) en droge zoutvoorraad, spelen hierin een cruciale rol. Hier leest u meer over in dit artikel.

Bacteriegroei in de waterontharder

U koopt een waterontharder uiteraard om kalk uit uw water te halen, waarbij u er vanuit mag gaan dat dit op een verantwoorde manier gebeurt en u zich geen zorgen hoeft te maken over bacteriegroei. De meeste waterontharders worden geproduceerd in landen waar water chloorhoudend is waardoor bacteriegroei geen rol speelt. Hierdoor wordt er tijdens het ontwerpen van de waterontharder geen rekening gehouden met mogelijke kans op bacteriegroei. Ons Nederlandse drinkwater is chloorvrij waardoor dit risico wel aanwezig is.

Het onthardingsproces vindt plaats in de harskolom van uw waterontharder. Deze kolom bestaat uit miljoenen ontzettend kleine harsbolletjes die gezamenlijk een gigantisch groot oppervlak vormen.  Dit creëert een omgeving waar bacteriën zich kunnen nestelen en vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot bacteriegroei in de harskolom en bacteriën in uw drinkwater. De standaard aanwezige droge zoutvoorraad en ontsmettingsmodule op de Amysoft waterontharder zorgen ervoor dat uw water wordt onthard zonder dat er bacteriegroei in de waterontharder kan ontstaan en u geen risico’s loopt met uw drinkwater.

Legionellagroei

Daarnaast vormt legionella een zorg in water. Deze bacteriën kunnen zich in uw water gaan vermeerderen wanneer er niet of nauwelijks water wordt gebruikt tijdens warmere perioden, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie. Het water neemt dan de temperatuur van de omgeving aan. Door gebrek aan doorspoeling zal de zal  de legionella zich nestelen en vermenigvuldigen in de harskolom. Wanneer u vervolgens weer water gaat gebruiken spoelt de legionella niet zomaar uit de harstank. Het water dat daarna uit uw kranen of douchekop stroomt bevat deze legionella wat een gevaar voor uw gezondheid kan opleveren. Ook hier zorgt de ontsmettingsmodule ervoor dat er geen legionella kan ontstaan in de Amysoft waterontharder.

De ontsmettingsmodule en de droge zoutvoorraad

Amysoft gebruikt, in tegenstelling tot andere waterontharders, een zogenaamde droge zoutvoorraad. De kans op besmetting van de harstank is daarbij al erg klein, door het gebruik van de ontsmettingsmodule wordt dit volledig uitgesloten. U heeft daarom met de Amysoft altijd veilig drinkwater.

Een waterontharder heeft als brandstof natriumchloride (zout). Daarvan gebruikt het toestel alleen het natrium. Wanneer de ontharder regenereert en zout water door de harskolom voert, stuurt de microprocessor van de Amysoft de ontsmettingsmodule aan waarbij door middel van elektrolyse chloor wordt aangemaakt vanuit de chloride. Hier leest u meer over het regeneratieproces van de Amysoft waterontharders.

De chloor wordt met het zout door de harskolom gevoerd, waardoor mogelijke aanwezige bacteriën worden gedood en afgevoerd. De waterontharder spoelt na met kalkvrij water, zodat er nooit chloor of zoutresten in de harskolom en uw drinkwater kunnen achterblijven. Het stroomverbruik van zowel de ontsmettingsmodule als de microprocessor is minimaal.

Zorgeloos genieten van bacterievrij water

Met Amysoft kunt u dus met een gerust hart genieten van kalkvrij water, zonder bang te zijn voor bacteriën. We begrijpen dat uw gezondheid belangrijk is, en daarom hebben we deze technologie ontwikkeld om u te verzekeren dat bacteriegroei wordt uitgesloten.

Naast kalkvrij water, profiteer u ook van andere voordelen. Denk hierbij aan een langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Hier leest u meer over alle voordelen van een waterontharder.

Bacterievrij water door Amysoft

Met Amysoft waterontharders kunt u dus rekenen op de hoogste waterkwaliteit. Dankzij onze geavanceerde ontsmettingsmodule bent u verzekerd van water dat niet alleen kalkvrij is, maar ook vrij van bacteriën is. Dit betekent dat u met Amysoft kiest voor topkwaliteit, veiligheid en comfort.