Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Bypass waterontharder uitgelegd

De bypass van Amysoft bestaat uit een schakelaar. Deze zorgt voor een alternatieve route voor het water. De bypass zit geïntegreerd in de waterontharders van Amysoft. De bypass is een handige functionaliteit waarmee u zelf kunt bepalen wanneer u onthard water wilt gebruiken.

Wanneer u de bypass indrukt, stroomt er geen water door de waterontharder en wordt deze omzeild. Als de bypass niet ingedrukt is, wordt het water door de waterontharder geleid en wordt het onthard voordat het naar de gewenste locaties stroomt. Dit geeft u de flexibiliteit om het onthardingsproces aan te passen aan uw behoeften en voorkeuren.

Wat is de bypass van een waterontharder?

Een belangrijk onderdeel van de waterontharders van Amysoft is de bypass. Deze bypass zorgt ervoor dat de waterstroom langs de waterontharder wordt geleid. Het fungeert als een omleiding waardoor het water de waterontharder kan omzeilen. Op het moment dat u de bypass gebruikt, bevat het water nog steeds kalk.

De bypass is handig in situaties waarin u het niet nodig vindt om het water te ontharden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u de tuin gaat sproeien of als u het niet nodig vindt om het zwembad met zacht water te vullen. Echter is zacht water in een zwembad wel lekker voor de huid en voorkomt het kalkaanslag in de filters.

Het gebruik van een bypass biedt flexibiliteit bij het beheer van het onthardingsproces en stelt u in staat om selectief water te ontharden op basis van uw behoeften en voorkeuren.

Amysoft heeft een speciale geïntegreerde bypass ontworpen die gemakkelijk bedienbaar is, aangezien deze zich aan de achterzijde van het toestel bevindt. Door gewoonweg de hendel in te drukken, kunt u schakelen tussen hard water en zacht water. Druk de hendel in en er stroomt hard water uit uw kraan, terwijl u de hendel uittrekt om te genieten van zacht water. Met onze geïntegreerde bypass heeft u de controle over de waterhardheid in uw woning, op elk gewenst moment.

Benieuwd naar de volledige werking van onze waterontharders? Hier lees je meer over de werking van de waterontharders van Amysoft.