Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder hars desinfecteren

Het ontsmetten van de harskolom van een waterontharder is een belangrijk onderdeel van het regeneratieproces om veilig drinkwater te kunnen garanderen. Bij Amysoft worden waterontharders ontworpen met een ingebouwde ontsmettingsmodule die zorgt voor het voorkomen van bacteriegroei in de harskolom. Deze unieke ontsmettingsmodule (chloorgenerator) maakt tijdens elke regeneratie kortstondig chloor aan van het regeneratiezout, waardoor alle mogelijke vormen van bacteriegroei in de harstank zijn uitgesloten.

Voorkom bacteriegroei en legionella

De harskolom in uw waterontharder bestaat uit harsbolletjes met een groot oppervlak. Dit maakt het een ideale omgeving voor bacteriegroei. Gelukkig kunt u met de ontsmettingsmodule van Amysoft dit probleem voorkomen. De ontsmettingsmodule zorgt ervoor dat bacteriegroei in de harskolom wordt tegengegaan. Hierdoor kunt u profiteren van uw kalkvrije water, zonder zorgen over mogelijke bacteriën. Daarnaast beschermt de ontsmettingsmodule u ook tegen legionellagroei.

Tijdens lange warme periodes waarin u geen of nauwelijks water verbruikt, kan legionella een probleem vormen. Met de ontsmettingsmodule van Amysoft bent u verzekerd van een veilige waterontharder, zelfs tijdens warme perioden met verminderd waterverbruik. Dit omdat de waterontharder zichzelf automatisch ontsmet wanneer er langere tijd, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie, geen water gebruikt wordt.

Hars desinfecteren door onze ontsmettingsmodule

Onze ontsmettingsmodule maakt gebruik van elektrolyse om chloor aan te maken vanuit het regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dit houdt in dat de harskolom bij iedere regeneratie wordt ontsmet, waardoor bacteriegroei effectief wordt tegengegaan. De aangemaakte chloor verdwijnt veilig naar de afvoer en zal nooit in uw drinkwater terechtkomen. Op deze manier kunnen wij u garanderen dat uw water altijd veilig is.

Onderhoud slechts eens per twee jaar

Bij waterontharders is jaarlijks onderhoud aan de harskolom essentieel, omdat de harskolom gedesinfecteerd moet worden. Echter, bij Amysoft is slechts eenmaal per twee jaar onderhoud nodig. Dankzij de ontsmettingsmodule wordt de harskolom bij iedere regeneratie ontsmet, waardoor bacteriegroei wordt voorkomen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de onderhoudsfrequentie en daardoor op de onderhoudskosten.

Kies voor Amysoft en geniet van probleemloos kalkvrij water

Met Amysoft bent u verzekerd van een waterontharder die niet alleen zorgt voor kalkvrij water, maar ook uw gezondheid en comfort waarborgt. Onze ontsmettingsmodule voorkomt bacteriegroei en legionella, terwijl u profiteert van minder onderhoud en lagere kosten. Ontdek vandaag nog de voordelen van een Amysoft waterontharder en geniet van zorgeloos kalkvrij water in uw huis.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ontvang direct een offerte. Liever een advies aan huis? Vraag dan hier vrijblijvend een advies aan huis en dan helpen we u graag verder.