Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Regeneratieproces (spoelen) waterontharder

Het regenereren van de waterontharder, ook wel bekend als spoelen, is een belangrijk onderdeel van de werking van een ontharder. Het houdt in dat de waterontharder zichzelf gaat reinigen. Het spoelen gebeurt bij de waterontharders van Amysoft volledig automatisch.

Hoe werkt het regeneratieproces?

Een waterontharder heeft een harstank die is gevuld met harsbolletjes. Deze harsbolletjes zorgen ervoor dat de kalk in het water wordt vervangen door onschuldig natrium. Na verloop van tijd raken de harsbolletjes in de waterontharder verzadigd en is het tijd voor het regenereren. Bij de waterontharders van Amysoft gebeurt dit op een efficiënte en geautomatiseerde manier. Tijdens het regeneratieproces worden de calcium- magnesiumdeeltjes vervangen door natriumdeeltjes. Het regeneratiezout zorgt voor de aanvulling van het natrium. Zo blijft uw waterontharder optimaal presteren en kunt u blijven genieten van zacht water.

Het belang van regeneratiezout voor de spoeling van de waterontharder

Voor het regeneratieproces heeft de waterontharder regeneratiezout nodig. Het zout wordt gebruikt om zout water te produceren dat door de harskolom stroomt. Wanneer dit gebeurt laten de harsbolletjes de opgeslagen kalk los. Het zoute water spoelt vervolgens de kalkdeeltjes weg, waarna ze worden afgevoerd naar het riool. Het regeneratiezout zorgt ervoor dat de harsbolletjes worden gereinigd en de waterontharder weer klaar is om uw huishouden van zacht water te voorzien.

Regeneratiezout van Amysoft

Regeneratiezout, wat nodig is voor de spoeling, is noodzakelijk voor een probleemloze werking van uw waterontharder. Tijdens het regenereren stroomt er namelijk zout water door de harskolom, dat ervoor zorgt dat de kalk wordt afgevoerd naar de riolering. Ons regeneratiezout zorgt voor een efficiënt regeneratieproces en behoudt de optimale werking van uw systeem. Bij Amysoft kunt u vertrouwen op regeneratiezout van de hoogste kwaliteit. Ons regeneratiezout wordt vervaardigd uit 100% zuiver zout en ondergaat een perstechniek om gelijk gevormde zouttabletten te creëren. Dit zorgt voor een efficiënte werking van uw waterbehandelingssysteem en voorkomt verstoppingen en aankoeking van zout, zoals zoutbruggen.

Unieke werking van waterontharders van Amysoft

De waterontharders van Amysoft werken op een revolutionaire manier, namelijk met behulp van een slimme microprocessor. Dit unieke systeem houdt uw dagelijkse waterverbruik nauwkeurig bij en past zich hier continu op aan. De waterontharder berekent bijvoorbeeld iedere nacht of er genoeg capaciteit is voor de volgende dag. Indien nodig, dus wanneer er onvoldoende capaciteit is voor de komende dag, vindt het regeneratieproces automatisch ’s nachts plaats. Hierbij wordt op de gram nauwkeurig berekend hoeveel zout er nodig is voor de betreffende regeneratie. Dit zorgt ervoor dat u iedere dag kunt genieten van de voordelen van zacht water, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over water dat kalk bevat. Daarnaast houdt de microprocessor ook bij wanneer er geen water wordt gebruikt en desinfecteert de waterontharder zichzelf uiterlijk eenmaal per tien dagen. Dit gebeurt ook tijdens uw vakantie. U hoeft dus geen rekening te houden met het instellen van een vakantiestand wanneer u vertrekt. Dit proces werkt door onze microprocessor volledig automatisch.

Voordelen van een gespoelde waterontharder

Het regeneratieproces zorgt voor een blijvende werking van uw waterontharder. Door het gebruik van regeneratiezout kunt u er zeker van zijn dat uw waterontharder de opgeslagen kalk effectief verwijdert en zacht water blijft leveren aan uw huishouden. Dit resulteert in tal van voordelen, zoals het voorkomen van kalkaanslag op uw sanitair, het verlengen van de levensduur van uw apparatuur en het besparen van energie en kosten op lange termijn. Lees hier meer over alle voordelen van waterontharders.