Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar all-in garantie Sinds 1992

E-200

Waterontharder

Deze waterontharder is geschikt voor particulieren of andere kleinverbruikers die een beperkte plaatsingsruimte hebben. Door de royale zoutvoorraad (35 kg) en het uniek lage zoutverbruik hoeft het zout zelden te worden aangevuld.

Ontvang hier een prijsopgave, met en zonder montage, voor een E-200 waterontharder

Ontvang direct een prijsopgave
Specificaties

Harsinhoud10,5 liter
Afmetingen (B x D x H)32,5 x 43,0 x 68,0 cm
Capaciteit tussen twee regeneraties bij 10 Dh3,0 m³
Capaciteit per uur1,9 m³
Inhoud zoutvoorraad35 kg

Veelgestelde vragen
Hoe werkt het ontharden van leidingwater?
Bij een waterontharder wordt gebruik gemaakt van een kunsthars die een uitwisseling van calcium- en magnesiumionen door natriumionen bewerkstelligt.De harsbolletjes onttrekken calcium- en magnesiumionen uit het water. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn en dus hun onthardingsvermogen verliezen, worden deze geregenereerd.Dit regeneratieproces vindt plaats door middel van regeneratiezout (natrium). Wanneer het zout in aanraking komt met een harsbolletje, zullen de calcium- en magnesiumionen verdwijnen met het spoelwater in het riool.
Is er verschil tussen een waterontharder en een waterverzachter?
Toestellen die niet alle kalk uit het water halen noemen we waterverzachters en toestellen die ontharden tot 0 dH noemen we waterontharders.
Is het kalk in ons leidingwater zichtbaar?
Kalk wat in het leidingwater aanwezig is, is met het blote oog niet zichtbaar. Alleen de gevolgen zijn wel waarneembaar, denk aan verstopte leidingen, keramische kranen die beginnen te lekken, thermostatische kranen blokkeren of raken ontregelt en vaat- en wasautomaten werken minder of gaan sneller defect. En uiteraard de kalkaanslag op uw sanitair.
Is het nodig om mijn vaatwasser te ontkalken?
De vaatwasser wordt vaak meerdere malen per week gebruikt en is daardoor erg gevoelig voor kalkaanslag. Met een waterontharder wordt uw vaatwasser al voorzien kalkvrij water, waardoor middelen voor het ontkalken van uw vaatwasser niet meer van toepassing zijn. Dus de antikalk producten en glansmiddel zijn verleden tijd met een waterontharder.
Moet een boiler ontkalkt worden?
Bij gebruik van hard water zult u merken dat het water vaak niet meer op de gewenste temperatuur komt. Er zijn speciale ontkalkingsmiddelen om de boiler eventueel schoon te maken. Met een waterontharder is bovenstaande niet nodig, dan blijft je boiler kalkvrij en je hebt een constante temperatuur. En doordat de boiler kalkvrij zal zijn en blijven, wordt de levensduur ook enorm verlengd.