Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Hoe vaak waterontharder regenereren?

Wist u dat het regeneratieproces van waterontharders niet altijd op dezelfde manier plaatsvindt? Bij Amysoft hebben we onze waterontharders voorzien van een slimme microprocessor, waardoor ze een unieke werking hebben. We leggen u graag uit hoe onze waterontharders functioneren en hoe vaak het regeneratieproces plaatsvindt.

Regenereren waterontharder Amysoft

Een waterontharder heeft een harstank die is gevuld met harsbolletjes. Deze harsbolletjes zorgen ervoor dat de kalk in het water wordt vervangen door onschuldig natrium. Na verloop van tijd raken de harsbolletjes in de waterontharder verzadigd en is het tijd voor het regenereren. Bij de waterontharders van Amysoft gebeurt dit op een efficiënte en geautomatiseerde manier.

Tijdens het regeneratieproces worden de calcium- magnesiumdeeltjes vervangen door natriumdeeltjes. Het regeneratiezout zorgt voor de aanvulling van het natrium. Zo blijft uw waterontharder optimaal presteren en kunt u blijven genieten van zacht water. Hier leest u meer over het regeneratieproces (spoelen) van de waterontharders van Amysoft.

Waterverbruik meten met microprocessortechniek

Onze geavanceerde waterontharders zijn uitgerust met een slim systeem dat uw dagelijkse waterverbruik nauwkeurig bijhoudt en zich hier volledig op aanpast. Hierdoor berekent de waterontharder constant of de harstank voldoende kalkvrij water kan aanmaken voor de volgende dag. Als blijkt dat er onvoldoende capaciteit is om aan uw waterbehoeften te voldoen, wordt het regeneratieproces ’s nachts automatisch gestart. Wat een Amysoft zo speciaal maakt, is dat deze exact berekent hoeveel gram zout er nodig is voor de betreffende regeneratie.

Frequentie regeneratieproces

Maar wat betekent dit nu in de praktijk? De frequentie van het regeneratieproces varieert, aangepast aan uw specifieke waterverbruik. Hierbij houdt de Amysoft altijd rekening met een zo’n optimaal mogelijk zoutverbruik. Het hebben van een waterontharder die zich aanpast aan uw behoeften en alleen regenereert wanneer dat echt nodig is, heeft niet alleen voordelen voor uw water- en zoutverbruik, maar ook voor het milieu. U verspilt geen onnodig zout of water, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

Oplossing voor zacht water

Concluderend biedt de slimme microprocessortechnologie van onze waterontharders u een unieke en efficiënte oplossing voor zacht water. Met het regeneratieproces dat ’s nachts plaatsvindt en aangepast wordt aan uw waterverbruik, heeft u altijd voldoende capaciteit zonder onnodige verspilling. Neem gerust contact op met ons als u meer informatie wil, of wanneer u vragen heeft over onze waterontharders en ontdek welke waterontharder het beste bij uw behoeften past.