Prijzen Showroom 0594 - 58 76 00
Prijzen
100 % kalkvrij water Lage verbruikskosten 15 jaar garantie Lage onderhoudskosten

Waterontharder Stadskanaal

Woont u in of in de buurt van Stadskanaal en heeft u last van kalkaanslag in uw woning? Dan is een waterontharder van Amysoft wat voor u. Onze waterontharders maken hard water zacht en zorgen ervoor dat u geniet van een volledig kalkvrije woning. Daarnaast gaan uw huishoudelijke apparaten langer mee en is zacht water beter voor uw huid en haar. Benieuwd naar de kosten van een waterontharder? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan of plan een gratis adviesgesprek in met één van onze specialisten. Liever onze producten in het echt bekijken? Kom dan eens langs in onze showroom in Leek, goed bereikbaar vanaf Stadskanaal.
Ontvang direct een offerte

 

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder installeren in uw woning in Stadskanaal levert u vele voordelen op. We zetten ze voor u op een rijtje:

waterontharder utrecht

 1. Uw woning volledig kalkvrij
  In het Nederlandse leidingwater zit kalk, wat zorgt voor kalkaanslag overal in uw woning, bijvoorbeeld op uw sanitair. Een waterontharder maakt hier korte metten mee. Het zorgt ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaat én dat alle bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 2. Uw apparatuur gaat langer mee
  Kalkaanslag heeft een negatief effect op de werking van uw huishoudelijke apparatuur. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer storingen en een vermindering van de levensduur van apparaten als uw koffiezetapparaat of keramische kranen. Dankzij een waterontharder is dit verleden tijd.
 3. Uw energierekening wordt lager
  Een nadeel van kalkaanslag is dat het een isolerende werking heeft. Uw verwarmingselementen (bijvoorbeeld in de cv-ketel) verliezen door kalk rendement. En een lager rendement betekent een hogere energierekening. Een waterontharder is dus goed voor uw portemonnee.
 4. U bespaart op schoonmaakmiddelen
  Dankzij een ontharder bent u niet alleen goedkoper uit qua energie, ditzelfde geldt voor schoonmaakmiddelen. Bij hard water heeft u namelijk meer schoonmaakmiddelen nodig (zoals wasmiddel en allesreiniger) om hetzelfde resultaat te behalen. Ook worden anti-kalk middeleden overbodig.
 5. Uw huid en haar weer gezond
  Wist u dat kalkhoudend water een negatief effect heeft op uw huid en haar? Doucht u met hard water, dan blijft er een laagje kalk zitten in uw haar, waardoor het stug wordt. Tegelijkertijd tast de kalk de beschermende vetlaag op uw huid aan. Het installeren van een waterontharder is daarom een weldaad voor uw huid en haar.

 

De werking van een waterontharder

Benieuwd hoe een waterontharder het voor elkaar krijgt om hard water te ontdoen van kalk? Dit doet het op basis van een proces dat ionenuitwisseling heet. Het apparaat is uitgerust met een harstank, die gevuld is met kleine harsbolletjes. Deze verwisselen de kalk uit het leidingwater voor een klein beetje natrium. Hierdoor blijft de ionenbalans van het water gelijk. Als de bolletjes verzadigd zijn met kalk, wordt de harskolom doorgespoeld met zout water. Op deze manier laat de kalk weer los van de harsbolletjes. Dit noemen we het regeneratieproces. Hierbij wordt de kalk afgevoerd naar het riool, waardoor u in uw woning in Stadskanaal geen last meer heeft van kalk.

 

Waterontharder prijzen

De kosten van een waterontharder verschillen per huishouden. Ze zijn namelijk afhankelijk van factoren als uw waterverbruik, uw woonsituatie, de beschikbare ruimte en het model ontharder dat het beste bij deze situaties past. Voor een precieze prijsinschatting vraagt u een vrijblijvende offerte aan via onze website. Liever persoonlijk advies? Onze experts komen graag bij u langs in Stadskanaal om de situatie bij u op te nemen, uw vragen te beantwoorden en het verschil tussen hard en zacht water te demonstreren.
Ontvang direct een offerte

 

7 redenen om een waterontharder van Amysoft te kopen

 • Zoekt u een waterontharder en bent u woonachtig in de regio Stadskanaal, dan is Amysoft voor u dé juiste partij:
 • Wij zijn een familiebedrijf en hebben bijna 30 jaar ervaring met het leveren en monteren van waterontharders.
 • Ons hoofdkantoor is gevestigd in Leek, slechts een korte rit verwijderd van Stadskanaal.
 • Wij werken samen met Ecowater, de uitvinder en wereldwijd gezien dé speler op het gebied van waterontharders.
 • Wij bieden producten met weinig onderhoud, dankzij de grote zoutvoorraad en het lage zoutverbruik.
 • Onze ontharders hebben een extreem lange levensduur van meer dan 25 jaar.
 • Wij bieden 15 jaar volledige garantie.
 • Bij ons bent u verzekerd van snelle levering en een uitstekende service.

 

Bezoek onze showroom in Leek

Wilt u graag de werking van onze waterontharders met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Leek. Hier laten wij u graag het verschil tussen hard en zacht water zien, voelen en proeven. Heeft u liever dat één van onze experts bij u langskomt in Stadskanaal? Ook dat is mogelijk. Ook hier laten wij u het verschil tussen hard en zacht water ervaren. Neem gerust eens contact met ons op!